UMC Utrecht verkoopt anesthesie-software

Het UMC Utrecht heeft een computerprogramma ontwikkeld dat anesthesisten rond operaties helpt bij het vastleggen van toegediende medicijnen en de toestand van de patiënt. Het bedrijf Carepoint krijgt het recht om software te gaan verkopen. Het UMC Utrecht ontvangt een deel van de opbrengst. De UtrechtHoldings maakte de overeenkomst mogelijk.

Het programma “Vierkleurenpen” is een elektronische anesthesielijst die gegevens uit patiëntmonitors en toegediende medicatie tijdens de operatie registreert.  Naast de standaardgegevens worden het elektrocardiogram en bloeddrukverloop vastgelegd. Het programma helpt anesthesisten om op tijd antibiotica te geven en eventuele complicaties te registreren. Anesthesioloog dr. Leo van Wolfswinkel van het UMC Utrecht ontwikkelde het programma. “Het programma Vierkleurenpen heeft geen gebruikershandleiding. Maar niemand vraagt er om. Zo intuïtief hoort een programma te zijn.”

Naast het UMC Utrecht gebruiken ook het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort het programma. Het UMC Utrecht verkocht de rechten op het programma Vierkleurenpen aan softwarebedrijf Carepoint.

Doel:  vermarkting van door UMC Utrecht ontwikkelde software

Rol UtrechtVC/Holdings: licentieonderhandeling en post deal management

UtrechtVC contact: Raoul Linschoten