Studenten Ecology & Natural Resources Management de praktijk in

De opleiding Ecology & Natural Resources Management (E&NRM) wil graag in contact komen met bedrijven, overheden en ngo’s. Belangrijkste reden is dat ze haar studenten ook praktijkervaring wil laten opdoen. Immers een groot deel van de afgestudeerde E&NRM-studenten komt terecht bij een consultancy bureau of NGO.

UtrechtVC organiseerde een bijeenkomst om deze twee werelden bij elkaar te brengen. Een stagiaire vertelde daar over haar stage voor een NGO waarin ze richtlijnen t.a.v. pesticidebeleid ontwikkelde om duurzaam ananassen te gaan telen. Een andere voorbeeld is een stage over de ecologie en het beheer van ondiepe meren.

UtrechtVC heeft het programma van de bijeenkomst mede vormgegeven zodat zowel het aanbod (vanuit onderwijs) als de vraag van een externe organisatie aan de orde kwamen. Bijvoorbeeld door te bespreken hoe de kwaliteit van de uitvoering van de opdracht door een student wordt gewaarborgd.

De bijeenkomst heeft een goede bodem gelegd om toekomstige samenwerkingen met nieuwe organisaties verder te verkennen. Zo heeft de Gemeente Amersfoort aangegeven interesse te hebben in structurele meerjarige samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Doel: opbouwen relatie tussen opleiding en externe partijen

Rol UtrechtVC: organisatie, opzet en bemiddeling tijdens en na bijeenkomst

UtrechtVC contact: Martin Kempen