Het Utrecht Science Park De Uithof krijgt een tweede Life Science Incubator (LSI). Deze is nodig om de stijgende huisvestingsvraag van startende ondernemers in life sciences naar kantoren en laboratoria te beantwoorden.

De LSI: een uitnodigende en transparante ontmoetingsplek

De directie Vastgoed & Campus, Universiteit Utrecht, bouwt in opdracht van Stichting Incubator een tweede Life Science Incubator (LSI) op het Utrecht Science Park De Uithof. De nieuwbouw van circa 6.200 m2 BVO wordt gerealiseerd naast de bestaande Incubator.

De LSI is een verzamelgebouw voor startende bedrijven op het gebied van Life Sciences en gaat zowel laboratoria als kantoren huisvesten. Bij de ontwikkeling van het gebouw staan toegankelijkheid, flexibiliteit en efficiëntie centraal. Het gebouw krijgt een professionele, zakelijke en functionele uitstraling. In de ruimte wordt rekening gehouden met toekomstige groei en krimp van gebruikers, zoals startende en MKB Life Sciences bedrijven. De LSI wordt een transparant en uitnodigend gebouw, met veel glas. Door het gebruik van speciale zonwerende beglazing in combinatie met de schuine positionering van de gevel ontstaat een natuurlijke zon- en warmtewering. Het gebruik van glas heeft een positief effect op de levenscycluskosten. Tevens bijzonder aan het ontwerp is het in het centrale atrium gelegen ensemble van bruggen en trappen dat ontmoeten en samenwerken bevordert.  Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie

LSI_BinnenFaciliteiten voor kennisintensieve bedrijvigheid

De nieuwbouw van circa 6.130 m2 bruto vloeroppervlak wordt gerealiseerd naast de bestaande incubator, het Alexander Numangebouw aan de Yalelaan. De gebouwen krijgen één gezamenlijke entree. De nieuwbouw is in lijn met de doelstelling van het Utrecht Science Park (USP) De Uithof om faciliteiten voor kennisintensieve bedrijvigheid te realiseren. De vraag naar deze faciliteiten is groter dan het aanbod dat momenteel in het USP beschikbaar is.