Lunchseminar op de daktuin

Mannen verschillen van vrouwen. Dat is geen nieuws.Toch krijgen zij vaak dezelfde medicijnen voorgeschreven en dat is vreemd. Ze hebben namelijk een andere werking bij vrouwen dan bij mannen. En slik jij iedere dag de pil? Dan weet je dat hij bijwerkingen kan hebben. Gelukkig kan er iets aan worden gedaan. Wat, dat hoor je op ons lunchseminar van dinsdag 16 september.

Yvette Zimmerman, Senior Program Director bij Pantarhei Bioscience promoveerde op de bijwerkingen van de anticonceptiepil en hoe die te verminderen. Zij is de eerste spreker tijdens ons lunchseminar. Hester den Ruijter van het Laboratory of Experimental Cardiology bij het UMC Utrecht doet onderzoek naar hart- en vaatziekten en kijkt daarbij ook naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en het effect van medicijnen. Zij is onze tweede spreker. Jan Vos van Marken, directeur van de knowledge transfer organisation, leidt de bijeenkomst.

Nu de daktuin weer open is, organiseren we het lunchseminar op het dak van de parkeergarage in samenwerking met de afdeling Innovatie & Valorisatie van het UMC Utrecht.

Ben je benieuwd naar de impact van Utrechts onderzoek en wil je collega’s van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht ontmoeten, kom dan ook. Deelname is gratis, aanmelden (tot uiterlijk vrijdag 12 september) verplicht.