Innovatie-event UMCUtrecht

De Daktuin, op het dak van de parkeergarage naast de Universiteitsbibliotheek (Heidelberglaan 3), vormt het middelpunt van sociaal ondernemerschap in Utrecht en omgeving.  Op dinsdag 16 september vindt hier een innovatiemiddag plaats met sprekers van het UMC Utrecht.

Programma

12.00 Opening Jan Vos van Marken, directeur Knowledge Transfer Organisation

12.15 Lunchseminar (open bijeenkomst)

Mannen verschillen van vrouwen. Dat is geen nieuws. Toch krijgen zij vaak dezelfde medicijnen voorgeschreven en dat is vreemd. Ze hebben namelijk een andere werking bij vrouwen dan bij mannen. En slik jij iedere dag de pil? Dan weet je dat hij bijwerkingen kan hebben. Gelukkig kan er iets aan worden gedaan. Wat, dat hoor je tijdens deze lunchseminar.

Yvette Zimmerman, Senior Program Director bij Pantarhei Bioscience promoveerde op de bijwerkingen van de anticonceptiepil en hoe die te verminderen. Zij is de eerste spreker tijdens de lunchseminar. Daarna is het woord aan Hester den Ruijter van het Laboratory of Experimental Cardiology bij het UMC Utrecht. Zij doet onderzoek naar hart- en vaatziekten en kijkt daarbij ook naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en het effect van medicijnen.

Aanmelden lunchseminar

Je kunt je gratis aanmelden voor de lunchseminar via Utrecht VC.

Presentatie interactieve knuffel Noes

Om 14.00 uur volgt de kick-off van de multidisciplinaire samenwerking tussen het WKZ, de Hogeschool voor de Kunsten en Freshminds om een interactieve en slimme knuffel te realiseren speciaal voor kinderen om hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Karianne Lindenhovius (Pontes Medical) zal hier meer over vertellen.

Ureka reünie (besloten bijeenkomst)

Aan eind van de middag, vanaf 16.00 uur, is er een Ureka reünie. Alweer drie jaar geleden is het UMC Utrecht gestart met de Ureka Mega Challenge en inmiddels is Ronde 4 succesvol in gang gezet. In de verschillende Ureka Mega Challenge Rondes hebben veel enthousiaste Urekanten mooie ideeën aangeleverd. De winnaars zijn vaak in beeld geweest en daarvan is bekend hoe het met ze gaat. Maar ook de andere Urekanten zijn vaak door gegaan en nog steeds druk bezig met de valorisatie van hun idee. Alle urekanten kunnen elkaar hier weer ontmoeten, horen hoe het met ze gaat en hun ervaringen delen!