Acht nieuwe startups bij UtrechtInc

Bedrijfsincubator UtrechtInc is deze week gestart met acht nieuwe startups. Tijdens een intensieve kick off met workshops kregen zij de tools aangereikt om hun business model de komende 4 maanden te valideren. “De startups zijn geselecteerd – uit een recordaantal aanmeldingen – om in ons Pressure Cooker programma te bepalen hoe zij hun concepten schaalbaar maken”, aldus Marcellien Breedveld van UtrechtInc.

8 nieuwe startups bij UtrechtInc:

  • Argu: Online politiek discussieplatform waar argumenten centraal staan.
  • BoxBites: Bezorgt op abonnementsbasis een box vol goede tussendoortjes aan huis of op het werk, om gezond snacken lekker én makkelijk te maken.
  • Cashwijzer: Ontzorgt huishoudens door de overstap van persoonlijke contracten van begin tot eind te regelen.
  • Connectedcare: Faciliteert flexibele samenwerking tussen zorgvragers, mantelzorg en thuiszorg.
  • StuComm: Biedt HBO-instellingen de mogelijkheid hun studenten goed en direct te informeren door middel van de StudentenApp.
  • SwipeGuide: Lost instructieproblemen op door mobiele technologie in te zetten voor het maken en raadplegen van visuele stap-voor-stap instructies.
  • Talqs: Biedt bezoekers op een site met 1 klik de optie om direct te bellen.
  • SolarCloud: Franchise formule en online platform voor installateurs van zonnepanelen om klanten optimaal en efficiënt te kunnen helpen.

Kick Off Week

De Pressure Cooker trapt af met een Kick Off Week waarin de ondernemers hun business ideeën vertalen naar een blauwdruk van hun bedrijf. “Het is nu duidelijk dat we de komende maanden volop onze aannames moeten valideren”, zegt Daan Assen van SwipeGuide.

De Kick Off daagde de ondernemers verder uit om de komende maanden antwoord te krijgen op hoe hun IT startup een nieuwe oplossing biedt voor een probleem waar mensen van wakker liggen. “Je doelgroep wordt klant als je daadwerkelijk hun pijn oplost en ze dat weet te vertellen”, zegt Marcellien.

Naast o.a. het bepalen van doelstellingen, doelgroep en prijs werd in de afgelopen dagen ook aandacht besteed aan het vormen van een complementair team. Welke rollen en vaardigheden zijn nodig om de gestelde ambities te bereiken? UtrechtInc faciliteert de ondernemers in dit proces en helpt ze nieuw talent – zoals stagiaires – aan te trekken.

UtrechtInc

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt – op het Utrecht Science Park – onderzoekers en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels meer dan 100 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community.