Dit zijn de 5 nieuwe startups bij UtrechtInc

Business incubator UtrechtInc is deze week gestart met vijf nieuwe IT startups. Zij zullen, naast de zes wetenschappers die vorige maand bij UtrechtInc instapten, de komende 3 maanden deelnemen aan de Pressure Cooker. Het programma biedt intervisie, training en experts. “Daarmee doen de ondernemers waardevolle inzichten op voor versnelde groei”, aldus UtrechtInc directeur Roel Raatgever.
5 nieuwe startups

De geselecteerde startups voor de Pressure Cooker van maart t/m juni 2014 zijn:

  • Vicany: Videovacatures van 45 seconden op basis van animatie die direct gedeeld worden op social media voor sterke vindbaarheid.
  • Revisely: Helpt docenten van middelbare scholen om effectiever na te kijken en de leerling betere feedback te geven
  • Zonnepaneelwijzer: Vergelijkingssite en advieswijzer voor aanbieders en producten van zonnepanelen.
  • MoneyMonk: Online boekhoudpakket voor starters, freelancers en ZZP’ers. Gemakkelijk en kosten- en tijdbesparend.
  • Poules.com: Sociaal platform voor het opzetten van sportpoules. Het vertrouwde concept, maar socialer, leuker en uitdagender!

Kick Off Week

De ondernemers startten op 3 maart bij UtrechtInc met een vol programma. Don Ginsel ging in op het bepalen van de business case. Steven Twigge van bol.comgaf een workshop over scrummen en legde uit hoe je agile development toepast. Mentors als Johan Baars en Karen Kragt kwamen langs voor een kennismakingsgesprek en advies. En op donderdag 6 maart sloten de ondernemers de kick off af met hun pitch aan de community en daarna een biertje.

Pieter Moorman van Vicany is enthousiast over zijn eerste week bij UtrechtInc. Hij snapt wel waarom het programma de ‘Pressure Cooker’ genoemd wordt. “Het tempo zit er goed in”. Co-founder Loet Rammelsberg vult hem aan: “Het programma van UtrechtInc is inhoudelijk en er is volop persoonlijke aandacht. Met die support gaan we de komende maanden een succes maken van ons bedrijf.”