5 Startups ontvangen € 18.000 bij Utrechtse incubator

Innovatieve ondernemers uit Utrecht en omstreken kunnen voor financiering terecht bij UtrechtInc. Twee keer per jaar doorlopen 8 tot 10 startups het incubatorprogramma om in 3 maanden extra grote stappen te maken naar groei. Op 12 december pitchten 7 startups voor financiering en toelating tot het vervolgprogramma bij UtrechtInc. Daarbij feliciteerde Rabobank Utrecht de startups MiraviewYouGuideUkkyElerna en TaskHero met een financiering van € 18.000.

Wat startende bedrijven nodig hebben

“UtrechtInc ondersteunt startups waar mogelijk”, vertelt directeur Roel Raatgever. “Of het nu om een kantoor, lening, training, mentor of nieuw talent gaat. Wij willen ondernemers helpen bij hun korte en lange termijnuitdagingen. De een houden we een spiegel voor, de ander linken we aan een handig contactpersoon binnen ons netwerk. Bij UtrechtInc gaat het om wat startende bedrijven nodig hebben.” Voor die ondersteuning betrekt UtrechtInc mentors en experts van partners als Rabobank UtrechtClimate-KICWereld Administratie en Benvalor. Martijn Versteeg van Elerna: “Voor ons is juist ook de community erg belangrijk. Voor advies van andere ondernemers hoef je maar één deur verder te lopen.”

Geld zonder aandelen uitgeven

De 5 IT startups hebben nu startkapitaal gekregen om bij UtrechtInc verder te bouwen aan hun bedrijf, team en product. Zij ontvangen deze lening zonder dat zij hiervoor aandelen uitgeven en betalen na twee jaar en alleen terug bij bedrijfssucces. “Hoe meer succes de bedrijven hebben, hoe meer ze terugbetalen. Van dat geld kan UtrechtInc weer nieuwe ondernemers helpen. Wij doen er dus alles aan om de 5 bedrijven die door zijn te helpen naar hun succes.”

Dit zijn ze!

  •  Miraview: Biedt de retailindustrie een nieuwe manier van adverteren via dynamische product en etalage display mogelijkheden.
  •  YouGuide: Volledig geautomatiseerde, intelligente, easy-and-fun-to-use coachapplicatie, die medewerkers online helpt bij het verbeteren van vaardigheden in het werk.
  • Ukky: App waarmee ouders foto’s van hun kids verzamelen en met 1 knop een fotoboek creëren.
  • Elerna: Online leerplatform voor het plaatsen van leermaterialen en het analyseren van leergedrag voor gepersonaliseerde educatie.
  • TaskHero: Platform voor het geautomatiseerd en direct vinden van personeel voor administratieve diensten, horecaklussen, promotiewerk en fysieke opdrachten.