Nederland bereidt zich voor op grootste Global Entrepreneurship Week ooit

Ondernemend Nederland bereidt zich voor op de Global Entrepreneurship Week 2013. Wereldwijd staat de week van 18 tot 24 november geheel in het teken van ondernemerschap. Er zijn nu al meer dan 190 activiteiten door hele land gepland, die laten zien wat innovatie, lef en creativiteit teweeg brengen. Nederland is goed vertegenwoordigd in een internationaal netwerk dat inmiddels bestaat uit meer dan 140 landen. Een nieuw record.

De Global Entrepreneurship Week Nederland wordt op 18 november officieel geopend in het Utrecht Center for Entrepreneurship. Het openingsprogramma staat in het teken van het vergroten van de economische en maatschappelijke impact van ondernemerschap en de rol die de kennisinstellingen daarin spelen. Regionaal worden congressen, workshops, lezingen, pitches, battles en andere activiteiten met een verrassende opzet georganiseerd. De topsectoren van de regio’s krijgen daarbij speciale aandacht. De landelijke sluitingsbijeenkomst vindt dit jaar plaats in Rotterdam bij het Erasmus Center of Entrepreneurship.

De stichting Global Entrepreneurship Week Nederland is een initiatief van de Nederlandse Centers of Entrepreneurship en het ministerie van Economische Zaken. De Global Entrepreneurship Week Nederland 2013 wordt gecoördineerd vanuit het Groningen Center of Entrepreneurship Value050 van Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit en UMC Groningen. Door krachten te bundelen en activiteiten af te stemmen kan het Nederlandse beleid op het gebied van onderwijs en ondernemerschap worden versterkt. Het hele programma van de Global Entrepreneurship Week is terug te vinden op www.gewnederland.nl.

Bron: GEW Nederland