UMC Utrecht en Universiteit Utrecht lanceren internationale online academie voor professionals in gezondheidszorg

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben vandaag bekend gemaakt dat zij Elevate Health, hun internationale online academie voor medische professionals, hebben verzelfstandigd. Elevate richt zich op professionals in de gezondheidszorg, onderzoekers en wetenschappers over de hele wereld om kennis op het gebied van gezondheidszorg zonder beperkingen en zonder grenzen te bevorderen en te verspreiden middels online educatie. Speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkelingslanden. Elevate biedt een breed scala aan cursussen, waardoor kennis over gezondheidswetenschappen beter toegankelijk wordt. Het bedrijf richt zich op medewerkers in de gezondheidszorg.

Voordelen Elevate
Elevate biedt een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van andere (online) opleidingen:

  • De cursussen worden gegeven door docenten van bekende academische instellingen en worden gekenmerkt door een hoge mate van interactie met collega’s en deskundigen
  • Bij Elevate worden leermethoden op individuele leerbehoeften afgestemd
  • Alle cursussen worden begeleid door onderwijskundigen en kennen een hoog slagingspercentage
  • Bij afronding van een cursus krijgen deelnemers Europese studiepunten (ECTS) en een geaccrediteerd diploma

Rick Grobbee, hoogleraar Klinische Epidemiologie aan het UMC Utrecht en hoogleraar Global Health aan de Universiteit Utrecht, signaleerde een behoefte aan e-learning in de gezondheidszorg waarin nog niet werd voorzien en initieerde vervolgens Elevate. “We hebben een morele plicht om onze kennis te exporteren en iets te doen aan de enorme druk van ziekten en verschillen in gezondheid in opkomende landen,” legt hij uit.

Eenvoudig toegang tot deskundigen en moderators
Deelnemers volgen een opleiding bij Elevate omdat ze op zoek zijn naar academische kwaliteit met flexibiliteit van locatie, tijd en studiemethode. De meeste deelnemers ronden hun opleiding op tijd af dankzij de deskundigen en e-moderators die altijd beschikbaar zijn om bij te dragen aan een succesvolle en bevredigende leerervaring.

Elevate-alumnus Walter Okello (Kenia): “Bij Elevate heb ik methoden geleerd die ik nu toepas in mijn werk. Elevate heeft mij de gelegenheid gegeven om samen met collega’s te praten over en te werken aan talloze onderwerpen. Ik vond het echt heel leuk om met die methoden te oefenen, en mijn collega’s en de moderator waren altijd beschikbaar om te helpen. Door de flexibiliteit van een virtuele leerervaring kon ik gedurende de hele opleiding bij mijn gezin blijven en wist ik mij verzekerd van hun gezelschap en ondersteuning.”

Elevate is een initiatief van UMC Utrecht Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde. De opleidingen worden verzorgd door UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Koninklijk Instituut voor de Tropen (Amsterdam), Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (Houten), Eureka Institute for Translational Medicine (Siracusa, Italië), Universiteit Bergen (Noorwegen) en Wageningen UR.

Bron: ElevateHealth