Cristal Therapeutics haalt investering binnen

In 2012 vond voor Cristal Therapeutics (voorheen Cristal Delivery) de eerste financieringsronde plaats. Nu sluiten LIOF gelieerde Nedermaas Ventures en het Innovatiefonds van de Provincie Limburg aan met een nieuwe investering. Als onderdeel van deze financiering verhuist het nanomedicijnenbedrijf vanuit UtrechtInc naar het Biopartner gebouw op de Maastricht Health Campus.

Cristal Therapeutics is in 2011 opgericht als spin-off van de afdeling biofarmacie van de Universiteit Utrecht, door Dr. Cristianne Rijcken en Dr. Joost Holthuis. In datzelfde jaar sloot de startup zich aan bij bedrijfsincubator UtrechtInc. Het bedrijf groeide en daarmee ook het team. Elina Schäfer van UtrechtInc: “We wensen Cristal Therapeutics heel veel succes bij deze volgende stap. UtrechtInc is trots!”

Cristal Therapeutics heeft een methode ontwikkeld om geneesmiddelen in te sluiten in nanobolletjes (0.0001 mm doorsnede), met behulp van de zogenaamde CriPec® technologie. Deze bolletjes zorgen voor een verbeterde verdeling over het lichaam en een selectievere vrijgave van de geneesmiddelen op de gewenste plek, zoals in tumoren. Op CriPec®-gebaseerde producten hebben hierdoor in potentie een verbeterde effectiviteit en minder bijwerkingen, en bieden daarmee een betere behandeling van de ziekte van de patiënt.