UtrechtInc lanceert nieuw model voor startup ondersteuning

Deze maand lanceert bedrijfsincubator UtrechtInc een nieuw model om startende IT bedrijven te helpen naar groei. Directeur Roel Raatgever: “Dit gebeurt nergens in Nederland! Naast een inhoudelijk programma, krijgen startups bij ons een gunstige risicolening zonder dat zij hiervoor aandelen uitgeven. Bovendien betalen zij de lening alleen terug bij succes. UtrechtInc onderneemt dus mee zonder aandelenbelang.”

Versneld naar succes
Ondernemers starten bij UtrechtInc in de Pressure Cooker. In dit totaalprogramma werken de startups versneld aan hun product, team en marktverovering. Ze gaan in gesprek met 100 potentiële klanten en krijgen toegang tot kantoorfaciliteiten en masterclasses. Bert Klinkenberg, co-founder van AntibodyChain: “Ook dankzij het netwerk van UtrechtInc hebben we in korte tijd flinke stappen kunnen zetten.” Op 13 juni 2013 loopt de Pressure Cooker af en presenteren de deelnemers hun voortgang. “Dan wordt beslist of de startups doorgaan naar de volgende fase en financiering ontvangen voor bedrijfsgroei en –executie”, legt Roel uit.

Gedeeld risico
De afbetaling begint na twee jaar. Succesvolle bedrijven betalen de lening maximaal 2,5 maal terug. Hoe hoger de omzet, hoe hoger de afbetaling. De lening wordt kwijtgescholden wanneer bedrijfssucces uitblijft. Roel: “Op deze manier delen we het ondernemersrisico. Bovendien hebben wij een extra stimulans om de bedrijven te helpen aan een zo hoog mogelijke omzet.” De lening wordt verstrekt uit het Rabo Pre-seed Fonds. Met dit fonds stimuleren Rabobank Utrecht en Utrecht Holdings innovatief ondernemerschap in Utrecht.

Ook aanmelden? Vanaf nu kunnen IT startups zich aanmelden voor de nieuwe Pressure Cooker. Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst en meld je online aan.

Bekijk ook de video over het nieuwe UtrechtInc model: